Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zaśnieżone rogaliki"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1010
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1010
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj jajka, sól, mleko, masło, drożdże, cukier i rum. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę. Ciasto rozwałkuj, wycinaj z niego rogaliki, przykryj i odstaw.
Ciastka wrzucaj na rozgrzany olej, smaż na rumiano. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Wystudzone rogaliki natnij. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder. Nałóż ją do szprycy, wciśnij do środka rogalika. Posyp cukrem pudrem.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień