Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki nadziewane boczkiem"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 370
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 421
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 766
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 370
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 421
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 766
Składniki
Ziemniaki wyszoruj ostrą ściereczką. Zagotuj osoloną wodę z umytymi gałązkami koperku. Wrzuć ziemniaki i gotuj przez 5 minut. Odcedź je i wyłóż na talerz, by trochę przestygły. Olej wymieszaj z ziołami i przyprawami. Odstaw na czas gotowania się ziemniaków. Do oleju możesz dodać łyżeczkę musztardy.
Boczek pokrój na kwadratowe kawałki. Podsmaż je krótko na suchej patelni. Po zdjęciu z ognia posyp słodką papryką. Czosnek obierz i pokrój na plasterki.
Ziemniaki ponacinaj do 2/3 głębokości. Posmaruj przygotowanym olejem. W nacięcia powkładaj plasterki boczku i czosnku. Blachę wyłóż pergaminem i rozłóż ziemniaki. Piecz w 170oC przez 30-40 minut. Posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.Źródło: Naj