Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki po szwedzku"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Ziemniaki umyj i ponacinaj. Opłucz w zimnej wodzie, aby plasterki się nie sklejały. Osusz i dokładnie posmaruj olejem, oprósz solą. Ułóż na blaszce ponacinaną stroną do góry i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 200 °C przez 50 minut.
Po 30 minutach wyjmij blachę z ziemniakami i posmaruj je rozpuszczonym masłem. Pięć minut przed końcem pieczenia ziemniaki posyp parmezanem i zapiecz. Gotowe oprósz świeżym majerankiem.Źródło: Na żywo