Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki zapiekane w mundurkach"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Umyj ziemniaki, dokładnie osusz i zawiń w folię aluminiową. Nakłuj widelcem w kilku miejscach i wstaw do piekarnika na 50 minut. Zioła posiekaj. Opłucz pomidory z oleju, posiekaj drobno i wymieszaj z ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Utrzyj serek śmietankowy z gorgonzolą i parmezanem na gładką masę, a następnie dodaj pomidory z ziołami.
Upieczone ziemniaki odwiń z folii i wykonaj 3-4 cm nacięcia w każdym. Wydrąż w ziemniakach niewielkie otwory i wymieszaj wydrążony miąższ z masą serowo-pomidorową. Napełnij otwory nadzieniem i wstaw ziemniaki do piekarnika na 5 minut aż ser zacznie się rozpuszczać.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: trudny.Źródło: TV14