Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowa sałatka z jajkiem i szparagami"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 57
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 31
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 57
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zalej wodą i gotuj 20 minut. Odcedź, osącz, przestudź. Jajka ugotuj na twardo, wyjmij, przestudź, obierz ze skorupki, grubo posiekaj. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na kawałki. Bulion wymieszaj z octem, miodem, musztardą, solą i pieprzem.
Zimne ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej przygotowaną marynatą. Odstaw na bok. Boczek pokrój na kawałeczki, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Szalotki obierz, posiekaj, lekko zrumień na tłuszczu ze smażenia boczku.
Ziemniaki wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Przypraw solą oraz pieprzem. Zioła opłucz, osusz, posiekaj, wymieszaj z majonezem. Sos przypraw do smaku. Polej nim sałatkę.
Ugotowane brokuły to świetne zastępstwo dla szparagów. ok. 65 min. 1 porcja zawiera ok. 730 kcal. Ok. 4,35 zł za porcję.Źródło: Tina