Do góry

Desery Przepis na:

Złociste placuszki z kalarepki

Złociste placuszki z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Złociste placuszki z kalarepki"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalarepki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Posolić, odstawić na czas, aż puszczą sok, potem odcisnąć.

  2. Dodać roztrzepane jajka, posiekaną dymkę, ser oraz tyle bułki tartej, by się połączyły w jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, aż będą rumiane. Można podać z sosem jogurtowym, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.

  4. Ostrzejszy smak można uzyskać, dodając pokrojone kiszone ogórki i majonez.

  5. ok. 30 minut, koszt porcji ok. 2,5 zł, przepis na 4 porcje, kalorie na porcję ok. 262 kcal.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń