Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa z kaszą – po żydowsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 604
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 604
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 892
Składniki
Suszone grzyby namocz. Marchewkę, cebulę i seler drobno pokrój. Smaż 5 min w garnku na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki, odcedzone grzyby i posiekany czosnek, smaż 25 min, mieszając.
Wlej bulion i wodę po moczeniu grzybów, wsyp kaszę jęczmienną. Gotuj godzinę. Dodaj natkę, przypraw do smaku.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie