Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z jajkiem po 1. roku"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Jajko umyj, sparz wrzątkiem i ugotuj na twardo. Gdy ostygnie, obierz je ze skorupki i posiekaj.
Ziemniaki dokładnie umyj, obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę tuż przed wrzuceniem do garnka.
Mrożone warzywa i ziemniaki włóż do 300 ml wrzątku, a potem dodaj masło. Gotuj je tak długo, aż będą miękkie.
Na koniec wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj zupkę.
Podawaj dziecku zupkę udekorowaną jajkiem oraz siekanym koperkiem.Źródło: Mam dziecko