Do góry

Desery Przepis na:

Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 1495

Smaczna zupka.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i drobno posiekać. Więcej niż połowę mleka zagotować, a pozostałym zimnym mlekiem rozprowadzić mąkę, wlać na mleko wrzące, zagotować i połączyć z migdałami.

  2. Żółtko utrzeć z cukrem, rozprowadzić gorącym lekiem z migdałami, posolić. Zupę mocno oziębić. Można przygotowac na kilka godzin przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń