Do góry

Desery Przepis na:

Zupa truskawkowa po 2. roku

Zupa truskawkowa po 2. roku

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Zupa truskawkowa po 2. roku"

Składniki

  • 10-15 truskawek
  • 1 szklanka wody
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki śmietanki
  • 4-5 łyżek ugotowanego makaronu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Truskawki umyj pod bieżącą wodą, a potem dokładnie oczyść je z szypułek.

  2. Przygotowane owoce zalej gorącą wodą z cukrem i zagotuj.

  3. Następnie przetrzyj truskawki przez sitko lub zmiksuj.

  4. Do lekko ciepłego przecieru dodaj mąkę, rozprowadzoną w małej ilości przegotowanej wody i zagotuj wszystko.

  5. Do zupy wlej śmietankę, a potem zamieszaj.

  6. Na końcu dodaj makaron.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń