Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kluskami gwiazdkami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 38
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 38
Składniki
Mąkę zagnieć z jajkiem, szczyptą soli i ciepłą wodą (jak na makaron). Rozwałkuj, wytnij gwiazdki. Ugotuj w lekko osolonej wodzie. Suszone grzyby namocz w 2 litrach wody.
Dodaj przyprawy, gotuj 10 min. Dodaj pokrojone warzywa, ugotuj. Przecedź. Grzyby posiekaj, włóż do zupy. Grzyby mrożone przesmaż, dodaj do zupy. Gotuj 10 min. Włóż gwiazdki.
Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie