Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z suszonych grzybów"
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 652
pyszny tort dla miłosników sushi na niedzielne śniadanie świateczne
Odsłon: 1378
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 652
Składniki
Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na 30 min, potem ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Wyłowić, drobno pokroić, wywar zachować. Warzywa umyć, obrać. Cebulę opalić nad ogniem.
Warzywa wraz z cebulą i czosnkiem włożyć do garnka, zalać 500 ml wrzątku, dodać przyprawy. Gotować do miękkości.
Wywar z warzyw połączyć z grzybowym, dodać pokrojone grzyby, gotować jeszcze 10 min. Zabielić śmietaną, pilnując, by się nie zwarzyła. Podawać z osobno ugotowanym makaronem.
Warzywa z wywaru możesz wykorzystać do zrobienia sałatki jarzynowej albo, jeśli lubisz, wkroić do zupy grzybowej.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium