Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupka marchewkowa do placuszków z szynką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 94
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 115
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 94
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 115
Składniki
Obierz marchewki i ziemniaki, pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do garnka i zalej wodą tak, by je przykryła. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Wyjmij przyprawy, przestudź i zmiksuj zupkę. Dodaj oregano, sól i pieprz, zagotuj. Przed podaniem polej jogurtem lub śmietaną. Przygotuj placuszki: wsyp do miski mąkę, dodaj jajko, mleko i wodę. Dobrze wymieszaj, dopraw szczyptą soli. Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj. Formuj małe płaskie placuszki i smaż na oleju. Możesz posypać je z jednej strony żółtym serem. Podawaj z zupką.
czas przygotowania: 30 minut, cena porcji: ok. 3 zł, 200 kcal, dla 4 osóbŹródło: Olivia