Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka do barszczu na nadchodzące święta.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6388
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6388
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154823
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Przygotowanie: Mąkę posiekać z masłem, solą, i żółtkami, szybko zgnieść ciasto palcami i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 6 mm, wykrawać foremką ciasteczka, smarować jajkiem rozbełtanym ze śmietaną, posypując czarnuszką. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i piec w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.