Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące bagietki, bardzo proste do wykonania, warte spróbowania. Z poniższego przepisu wyjdą 2 sztuki o długości ok. 40 cm.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. W misce wymieszać pozostałe składniki, wlać masło (lub olej), zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie podzielić na dwie części i uformować bagietki. Przełożyć do formy na bagietki lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, z którego można uformować rynienki na bagietki. Ciasto ponacinać i czekać do ponownego wyrośnięcia ok. 20-30 minut. Piec w 200 stopniach 20-25 minut do zrumienienia. Smacznego!!!