Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam filet z ryby pieczony w bułce tartej. Na jednej blaszce upiekłem i rybę i frytki. Pół godziny i wszyscy najedzeni.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Filety rozmroziłem w zimnej wodzie z dodatkiem octu (ryba się nie rozpadnie). Rozmrożone osuszyłem, oprószyłem pieprzem, solą, spryskałem sokiem z cytryny i posypałem koperkiem. Bułkę tartą (własnej roboty) wymieszałem z otrębami, odrobiną kurkumy, pieprzem,solą i papryką. Chciałem żeby panierka miała mocny smak.
Rybę maczałem w rozkłóconym jajku i obtaczałem w bułce. Piekłem w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Ponieważ dodatkiem były frytki piekłem je na jednej blaszce. W innym wypadku użyłbym naczynia żaroodpornego.