Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki do hamburgerów są bardzo proste w przygotowaniu i o niebo lepsze od swoich sklepowych odpowiedników. Dlatego zachęcam do wypieku domowego pieczywa, bo przynajmniej wiadomo, co się je :-) Bułki są po prostu idealne. Najważniejsze... przygotowanie zajmuje kilkanaście minut, a potem to już żyją własnym życiem. Polecam doskonałe burgery z dodatkiem kurczaka szarpanego według mojego przepisu. Z poniższego przepisu wyszło mi 6 bułek:
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. Do miski wsypać mąkę, sól, wlać masło, wbić jajko i dodać zaczyn drożdżowy. Wyrobić elastyczne ciasto przez ok. 10 minut. Miskę przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia na ponad godzinę. Następnie ciasto raz jeszcze krótko poprzekładać rękami, zwinąć w rulon i podzielić na 6 równych części. Z każdej uformować bułkę i odłożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na ok. pół godziny. Formę przykryć ręcznikiem kuchennym. Przed włożeniem do piekarnika bułki lekko spłaszczyć, każdą posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem, posypać sezamem i piec w 190 stopniach ok. 15-20 minut do zrumienienia. Bułki po wystudzeniu przekroić na pół. Następnie ułożyć na nich ulubione dodatki i hamburgery gotowe. SMACZNEGO!!!