Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb robi się bardzo szybko, na drugi dzień jest bardzo świeży, pestki Dyni dodają mu smaku, z przyjemnością jemy.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 610
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 935
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 610
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 935
Składniki
1. Drożdże kruszymy w misce.
2. Dodajemy cukier.
3. Następnie mąkę.
4. Wlewamy wodę i mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy mąki, dodajemy sól.
7. Wlewamy rozczyn oraz wodę.
8. Dodajemy pestki dyni
9. Wyrabiamy ciasto.
10. Odstawiamy do wyrośnięcia.
11. Przekładamy do foremki podłużnej.
12. Pieczemy 50 minut w 180˚C. 13. Chlebek gotowy. 14. Smacznego.