Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo aromatyczny sos tzatziki na bazie jogurtu greckiego. W Grecji podawany jest zazwyczaj do dań grillowanych. Nie musisz jechać do Grecji, aby poczuć grecki klimat i smak — wystarczy zrobić grilla i sos tzatziki do niego.
Ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jeśli ogórki mają bardzo grubą skórkę to wcześniej najlepiej je obrać.
Ogórki oprószyć solą, dodać 2 łyżeczki octu winnego i po wymieszaniu odstawić na około 10 minut. Następnie ogórki odcisnąć z płynu na siku.
Pokrojony czosnek rozetrzeć w moździerzu razem z oliwą, listkami mięty i odrobiną soli.
Roztarty czosnek dodać do jogurtu i wymieszać.
Następnie połączyć wszystko z ogórkami, dodać drobno posiekany koperek, doprawić do smaku pieprzem i solą, ewentualnie dodać jeszcze do smaku octu winnego.
Niby zwyczajny filet na patyku a jednak greckie souvlaki mają coś w sobie:)....
Odsłon: 7980
warzywa :sałata lodowa , papryka 3 kolory, cebula czerwona, oliwki czarne i z...
Odsłon: 1872
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4671
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 564
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 84
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4671
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 564
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 84
Składniki
Ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jeśli ogórki mają bardzo grubą skórkę to wcześniej najlepiej je obrać. Ogórki oprószyć solą, dodać 2 łyżeczki octu winnego i po wymieszaniu odstawić na około 10 minut. Następnie ogórki odcisnąć z płynu na siku.
Pokrojony czosnek rozetrzeć w moździerzu razem z oliwą, listkami mięty i odrobiną soli. Roztarty czosnek dodać do jogurtu i wymieszać. Następnie połączyć wszystko z ogórkami, dodać drobno posiekany koperek, doprawić do smaku pieprzem i solą, ewentualnie dodać jeszcze do smaku octu winnego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Aksamitny sos serowy do szparagów
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Aksamitny sos serowy do szparagów
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazis...
Odsłon: 18
Surówka z pekińskiej kapusty
Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kap...
Odsłon: 74