Do góry

Dodatki Przepis na:

Krem ze szparagów

Krem ze szparagów

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 111

Szparagi są niezwykle zdrowe. Uznawane są za prawdziwą skarbnicę witamin i minerałów. Dlatego warto je jeść, nie tylko ze względu na to, że to naturalne afrodyzjaki, choć nie da się ukryć, że ten argument przekonuje nas najbardziej. Te naturalne afrodyzjaki mają jednak znacznie więcej dobroczynnych właściwości, nie tylko odchudzających. Wszystko dlatego, że są bogate w witaminy i minerały: potas, wapń, kwas foliowy, witaminę C i E, Beta-karoten oraz wiele innych. Dzięki temu: Wspomagają układ pokarmowy Oczyszczają nerki Obniżają ciśnienie Obniżają poziom cholesterolu Wspomagają układ immunologiczny Zmniejszają ryzyko wystąpienia wady wzroku. Sezon na szparagi trwa, A że mam ich sporo i zrobiłam już kilkanaście słoików ( poprostu je zakisiłam, wszystko jest opisane na stronie Kati Gotuje) to myślę sobie spróbuję jeszcze sos ze szparagów. I udało się. Sos jest aksamitny na maśle z czosnkiem i koperkiem. ( ugotowane szparagi zmiksowałam z dobrą porcją masła i czosnkiem, dodając na koniec pęczek koperku i soli do smaku) Bardzo dobry do karkówki z grilla albo może być do jajek gotowanych. Spróbujcie sami i smacznego.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem ze szparagów

Przygotowanie

  1. Szparagi obrane ugotuj do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń