Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułki nazwałam codziennymi, bo kojarzą mi się z tymi kupowanymi 15 lat temu w osiedlowym sklepiku:). Mają proste składniki, które większość z nas ma zawsze w kuchni. Co ważne - na drugi dzień są równie pyszne! Naprawdę długo zachowują świeżość. Polecam, ja będę powtarzała:). Przepis na około 10 niedużych bułek. Te małe bułeczki sycą w podobnym stopniu co większe, napompowane z marketów.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 155
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 155
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest klejące, podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 30 minut.
Ciasto dzielimy na około 10 części (można posłużyć się wagą kuchenną). Formujemy kule, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Każdą z nich nacinamy dość głęboko nożem. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut.