Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i łatwy do zrobienia chleb pszenno - owsiany z ziarnem słonecznika. Chrupiący z wierzchu i miękki w środku.
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Do miski wkruszyć drożdże. Wsypać sól i cukier. Wlać olej. Dosypać mąkę pszenną i owsianą oraz ziarno słonecznika. Na koniec dolać letnią wodę. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia rano wyrośnięte ciasto przełożyć na blat obsypany mąką pszenną i zagnieść szybko ciasto. Ciasto uformować w bochenek i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem i wysypanego mąką pszenną. Naczynie przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować wierzch chleba wodą i posypać słonecznikiem i płatkami owsianymi. Chleb wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i w tejże temperaturze piec go około godziny. Po upieczeniu chleb wyjąć z piekarnika. Jeszcze ciepły wyjąć z naczynia żaroodpornego i wystudzić do końca na metalowej kratce.