Do góry

Dodatki Przepis na:

Paprykowo - czosnkowe ziemniaki

Paprykowo - czosnkowe ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 688

Dodano:

Odsłon: 332

Idealne jako przystawka lub dodatek do każdego rodzaju mięsa, a także ryby. Mała ilość składników sprawia, że są one łatwe i szybkie do przygotowania. Wspomniałam już może, że można je podawać ze wszystkim? A tak..

Składniki

  • ziemniaki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta suszonego czosnku
  • szczypta słodkiej wędzonej papryki
  • szczypta suszonego tymianku
  • garść natki pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paprykowo - czosnkowe ziemniaki

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 250 stopni Celsjusza.
    Ziemniaki umyć, wyszorować skórkę i dokładnie osuszyć. (jeśli wolisz, ziemniaki można obrać ze skórki)

  2. Płaską blachę wyłożyć papierem do pieczenia i poukładać na nim pokrojone w plastry ziemniaki.
    Każdy plaster ziemniaka polać odrobiną oliwy z oliwek i doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, suszonego czosnku, suszonego tymianku oraz suszonej wędzonej papryki.
    Po czym wstawić do piekarnika.

  3. Po ok. 10-15 minutach ziemniaki powinny być miękkie i gotowe, w zależności od tego jak bardzo mają być podpieczone.

    Tak przygotowane zdjąć na płaski talerz i podawać jako przystawkę lub dodatek do ulubionych dań mięsnych lub rybnych.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń