Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet drobiowo-warzywny.

Pasztet drobiowo-warzywny.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15283

Dodano:

Odsłon: 6079

Pasztet wyszedł bardzo delikatny,smaczny i dietetyczny.Bardzo polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą nóżkę ugotować z dodatkiem warzyw,ziela i liści laurowych.
    Pod koniec wrzucić oczyszczoną i umytą wątróbkę i pogotować 10 min.
    Wszystkie warzywa jak i mięso wyjąć,wystudzić i zmielić.Bułkę namoczyć w rosole,odcisnąć i również zmielić.Dodać żółtka,a z białek ubić pianę.
    Doprawić do smaku solą,pieprzem ,gałką i imbirem.Delikatnie wymieszać.
    Foremkę (u mnie aluminiowa jednorazówka) posmarować i posypać tartą bułką.
    Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i piec około 60min w 190st.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń