Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry na kanapki i polecam go też na świąteczny stół
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Mięso opłukać,usunąć tłuszcz.Pokroić.Zalać wodą.Wrzucić przyprawy.Gotować,aż mięso będzie miękkie.Wątróbkę opłukać,oczyścić z błon i tłuszczu.Pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju.
Mięso odcedzić.Razem z surowym boczkiem i wątróbką zemleć.Wyrobić ze śmietanką i jajkami.Doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Blaszkę wyłożyć plasterkami wędzonego boczku,tak oby z blaszki wystawały końce plastrów.Do środka włożyć masę mięsną.Wierzch wyrównać.Przykryć końcami boczku .Przykryć aluminiową folią.Piec 45 minut w temp. 180 C.