Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostaje wam mięso kurze z rosołu ? Mam dla was idealne wyjście z sytuacji czyli aby mięso się nie zmarnowało przygotowujemy pasztet podam wam świetny moim zdaniem przepis, ale to już sami musicie zrobić aby się przekonać. Mogą być różne rodzaje mięsa z rosołu ja akurat wczoraj gotowałam rosół ze swojskiej kury która miała 1,5 kg część mięsa zjadła rodzinka a z reszty która mi pozostała poczyniłam pasztet i nie żałuję bo może nie wygląda zachęcająco ale efekt końcowy powala na kolana.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Mięso z rosołu oczyścić z kości i zmielić 2 razy przez maszynkę o drobnym sitku, dodając rosół, wymieszać.
Następnie dodać jajka oraz przyprawy i bułkę tartą, dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do blaszki 14 * 20 na dno wlać olej, przełożyć przygotowane mięso pasztetowe. Włożyć do zimnego piekarnika nastawić go na 180 stopni i piec 30 minut. Po tym czasie nastawić piekarnik na 190 stopni i piec jeszcze 30 minut do ładnego zarumienienia.
Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika . Wtedy pasztet opadnie i ładnie się zwiąże. Gdy jest już całkowicie ostygnięty nożem w koło blaszki naruszyć i przełożyć go na talerz ( bardzo dobrze wychodzi bez oporów ).
Taki pasztet idealnie nadaje się na kanapki z różnymi dodatkami np. z cebulą, papryką, pomidorem czy kto z czym lubi. Nadaje się również jako dodatek na Wielkanocny stół. No i przede wszystkim mięso nam się nie zmarnuje wystarczy dać mu drugie życie w formie pasztetu.