Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 463
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 463
Składniki
mięso umieszczamy w misce dodajemy mleko i przeciśnięty czosnek,doprawiamy do smaku przyprawą kucharek,pieprzem i maggi, wyrabiamy krótko masę mięsną ,powinna być dość gęsta dlatego proszę uważać przy dodawaniu mleka. Po wymieszaniu mięso umieszczamy w foremce do pieczenia, palcem wciskamy do niego śliwki w miarę w równych odstępach od siebie na głębokość 3-4 cm. Przykrywamy foremkę srebrną folią do pieczenia i wstawiamy na 1 godz(mięso z indyka ) do 1,30 godz( mięso wieprzowe) i pieczemy w temp 200 stopni. Polecam