Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i lubiana rolada na zimno
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C.
Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ziarenka smaku, pieprzem i majerankiem. Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj. Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ziarenka smaku. Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut. Podawaj na zimno z sosem chrzanowym lub innym ulubionym.