Do góry

Dodatki Przepis na:

Salceson z kurek

Salceson z kurek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2320 Ocena: 14656

Dodano:

Odsłon: 1513

Sezon na kurki rozpoczęty. Smaczny salceson na śniadanie.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Kurki oczyścić i obgotować. Pięć jajek ugotować na twardo i posiekać. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle z kurkami i połączyć składniki. Następnie wbić do masy 2 jaja, dodać przyprawy, drobno pokrojony boczek i bardzo dokładnie wyrobić. Uformować wałek, zawinąć w czystą gazę, obwiązać i włożyć do gotującej się wody z kostką. Gotować 15 minut, następnie wyjąć, obciążyć dwoma deseczkami, zostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu i podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń