Do góry

Napoje Przepis na:

Ajerkoniak

Ajerkoniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10177

Dodano:

Odsłon: 31557

Ajerkoniak

Składniki

  • 250 ml spirytusu
  • 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 7 żółtek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 laska wanilii
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka sparzamy, tak na wszelki wypadek. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy do nich mleko zagęszczone i powoli wlewamy spirytus, mieszamy. Pod koniec dokładamy ziarenka z laski wanilii. Wszystko przelewamy do butelki i wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń