Napoje Przepis na:
Herbata z lipy z miodem

Składniki
- 1 l wody
- 4 torebki lipy
- 5 plastrów imbiru (średniej grubości)
- 1 cytryna
- 2 łyżki miodu
- 4 goździki
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wrzątkiem zalewamy torebki lipy, parzymy 10 minut, dodajemy od razu imbir i goździki. Po tym czasie z naparu wyciągamy lipę i odstawiamy go na chwilę do lekkiego ostygnięcia (chodzi o to, żeby za wcześnie nie dawać miodu, który w wysokiej temperaturze traci swoje właściwości). Następnie dodajemy pokrojoną w plasterki cytrynę i miód. Dokładnie mieszamy.
Komentarze do przepisu (10)

catha 25 styczniaZgłoś do usunięcia
Uwielbiam imbir - ta herbatka jest świetna:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 16 styczniaZgłoś do usunięcia
Świetna ,samo zdrowie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 16 styczniaZgłoś do usunięcia
Pomyslalam, ze to smaki z mojego dziecinstwa ale ciekawe dodatki bardzo wzbogacily napar!1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 16 styczniaZgłoś do usunięcia
Pyszna herbatka... i zdrowa. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 16 styczniaZgłoś do usunięcia
Taka gorąca szklana z tymi pysznymi dodatkami do jakiegoś ciacha i już świat staje się kolorowy, pomimo szarości za oknami ;) Miodzio :) Odpowiedzi: 4 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz