Do góry

Napoje Przepis na:

Koktajl wiśniowo - migdałowy

Koktajl wiśniowo - migdałowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 233 Ocena: 3031

Dodano:

Odsłon: 336

Przepyszne połączenie kwaskowatych wiśni, banana, kremowego masła migdałowego, mleka migdałowego i odrobiny ekstraktu z migdałów, to prosty sposób na bardzo zdrowy, orzeźwiający koktajl, który może być zarówno wspaniałym śniadaniem, jak i przekąską w ciągu dnia.

Składniki

  • 1 dojrzały banan
  • 1 szklanka mrożonych wiśni
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub zwykłego)
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/4 łyżeczki ekstraktu z migdałów
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Koktajl wiśniowo - migdałowy

Przygotowanie

  1. Banan obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do kielicha blendera.
    Następnie dodać także 1 szklankę mrożonych wiśni, 1 łyżkę masła migdałowego, 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, 1/4 łyżeczki ekstraktu z migdałów oraz 1/2 szklanki mleka migdałowego (lub zwykłego).

  2. Wszystkie składniki zblendować na gładką, jednolitą masę, zaczynając od najmniejszych obrotów i stopniowo je zwiększając.

    Podawać w wysokich szklankach, dodatkowo udekorowane na przykład płatkami migdałów i mrożonymi wiśniami.


    SMACZNEGO I NA ZDROWIE!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 kwietnia Dziś "Dzień czekolady", więc myślałem, że będzie coś na temat, a tu taka niespodzianka ;p
Fajny koktajl, w końcu nie codziennie trzeba jeść mięcho ;) Mniami ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń