Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9839

Dodano:

Odsłon: 1523

Kompot z rabarbaru i jabłek

Składniki

  • 2 l wody
  • 0,5 kg rabarbaru
  • 3 jabłka
  • 1 mała kora cynamonu
  • sok z jednej cytryny
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru (lub więcej)
  • parę kostek lodu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar kroimy w mniejsze kawałki, jabłka w ćwiartki (pozbywając się gniazd nasiennych), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cynamon i cukry, gotujemy jakieś 20 minut. Kompot schładzamy i dodajemy do niego sok z cytryny, wkładamy do lodówki. Jak macie ochotę, podajcie go z kostkami lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 maja 2017 przepyszny...na upały jak znalazł,które mają nadejść:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 23 maja 2017 Tak pięknie to wygląda, że kapkę % trza wlać ;) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 23 maja 2017 pycha..... i wspomnienia z dzieciństwa wracają

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń