Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny , pachnący świętami, tradycyjny kompot z suszu. Nie wyobrażam sobie wigilijnego stołu bez niego. Kompot idealnie nadaje się jako napój wspomagający trawienie. Smakuje nie tylko przy wigilijnym stole,ale również w święta.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 269
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 149
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 269
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 149
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Składniki
Suszone owoce wypłukaj ,zalej wodą i zostaw na całą noc ( włóż do dużego garnka ponieważ owoce podwoją swoją obecność).
Następnego dnia całość zagotuj na małym ogniu, dodaj przyprawy, sok z cytryny, miód, cukier oraz obrane pomarańcze i mandarynki.
Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Gotowy kompot odstaw na 2 godziny. Następnie przelej do dzbanka . Podawaj do wieczerzy wigilijnej.