Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z truskawek i rabarbaru

Kompot z truskawek i rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 731

Kompot z truskawek i rabarbaru

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 300 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • 1 cytryna
  • kostki lodu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar i umyte i pozbawione szypułek truskawki. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń