Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzeźwiająca lemoniada z rabarbaru i truskawek"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 748
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Łodygi rabarbaru, truskawki i imbir oczyść, pokrój na kawałki. Część truskawek i rabarbaru odłóż do dekoracji. Zagotuj w rondlu 800 ml wody, wrzuć przygotowane , rozciętą wanilię, sok z 1 limonki i cukier do smaku. Gotuj około 30 min.
Powstały syrop przecedź do osobnego naczynia, pozostaw do ostudzenia. Sparz drugą limonkę i pomarańczę, pokrój w plasterki. Lemoniadę rozlej do szklanek, dodaj plasterki cytrusów i odłożony rabarbar z truskawkami. Dekoruj ziołami.
czas ok. 40 min; porcja – 90 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety