Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Pomarańcze sparzyłam, obrałam cienko ze skórki a sok wycisnęłam. potrzebujemy około litra soku. Z cytryn wycisnęłam sok. Sok wlałam do dużego słoja, dodałam połowę skórek z pomarańczy i obrany i pokrojony w plasterki imbir. Do słoja wlałam destylat.
Po tygodniu przelałam napój przez wyparzoną lnianą ścierkę, na koniec skórki wycisnęłam. Napój przelałam z powrotem do słoja.
Napój powinien się odstać i wtedy można go ściągnąć rurką z nad osadu do butelek. Napój jest smaczny bez dodatków jak i w drinkach. Smacznego :)