Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rozgrzewający miks melonowo-imbirowy"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Podziel melona na dwie części i łyżką wybierz pestki. Podziel każdą połówkę na ósemki. Cząstki połóż na desce skórką do dołu i prowadząc nóż po skórce, odetnij miąższ owocu.
Wyciśnij sok z jednej limonki. Przed przekrojeniem ugnieć ją nieco, a wtedy szybciej puści sok.
Wrzuć do blendera kawałki melona, dodaj imbir. Następnie dodaj sok z limonki, łyżkę miodu i szklankę soku pomarańczowego. Miksuj chwilę, aż dobrze się połączą.
Wlej gotowy koktajl do szklanki i udekoruj plasterkiem limonki i gałązką świeżej mięty.
Czas przygotowania: 15 minut, porcja: 100 kcal, koszt: ok. 1,5 zł. Dla 4 osób.Źródło: Olivia