Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skandynawski glogg"
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5208
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 73
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5208
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 73
Składniki
Sok pomarańczowy podgrzej w rondelku. Wrzuć do niego pokrojony w plastry imbir, pociętą w kostkę skórkę pomarańczy, dwie laski cynamonu i goździki. Gotuj na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie przelej wywar przez sito, sok zostaw.
Wymieszaj całość z winem oraz cukrem i podgrzej.
Rozlej napój do szklanek. Do każdej porcji włóż migdały i rodzynki. Udekoruj skórkami pomarańczy i laską wanilii.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax