Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Syrop z wiśni"
...ale pyszny.
Odsłon: 693
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 350
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 150
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
...ale pyszny.
Odsłon: 693
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 622
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 350
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 150
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5121
Składniki
Wiśnie umyj i osusz. Usuń szypułki i wydrąż około 3/4 owoców.
Zmiksuj owoce (razem z niewydrążonymi wiśniami, dzięki którym syrop zyska pestkowy posmak) i odłóż na ok. 24 godziny. Wiśnie przecedź przez gęste sito lub płótno.
litr powstałego soku ugotuj z cukrem, kwaskiem cytrynowym i laską wanilii.
Gdy cukier się rozpuści, laskę wanilii wyjmij z naczynia. Syrop przelej do butelki. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.
Po odstawieniu syrop możesz połączyć z amaretto.
Czas przygotowania: 30 minut 235 kcal/100 gŹródło: Tele Tydzień