Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Owoce opłucz, osącz, pokrój na kawałki. Sparz cytrynę, skórkę zetrzyj, a sok wyciśnij.
Owoce, sok i skórkę zasyp cukrem i zalej wódką. Maceruj przez 6 tygodni.
Nalewkę zlać, owoce odcisnąć. Przefiltrować przez watę i rozlej do butelek. Odstaw na około 6 miesięcy.