Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne bułeczki nadziane farszem z pieczarek, suszonych pomidorów i cebuli.
Nadzienie do bułek:
Pieczarki, suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju rzepakowym z pomidorów. Solimy, pieprzymy do smaku. Gdy pieczarki i cebula są miękkie, studzimy.
Wykonanie bułeczek:
Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki. Dodajemy 5 łyżek oleju rzepakowego, 1 łyżkę soli i rozrobione w szklance ciepłego mleka drożdże, oraz pozostałe 2 szklanki mleka.
Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Po godzinie ponownie wyrabiamy ciasto podsypując go mąką do momentu gdy ciasto nie będzie się kleić do rąk.
Formujemy równe bułeczki.
Nakładamy do każdej farsz, zlepiamy.
Układamy na wcześniej przygotowanej blasze.
Przykrywamy i odstawiamy na 40-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie bułeczki smarujemy jajkiem, posypujemy makiem lub sezamem.
Nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 200 stopni Celsjusza, wkładamy blachę z bułeczkami i pieczemy 20 minut, bułeczki muszą być ładnie zarumienione.
Upieczone bułeczki ściągamy z blachy razem z papierem na kratkę i studzimy.
Smacznego!!!
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 90
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 96
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 73
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 90
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 96
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 73
Składniki
Nadzienie do bułek: Pieczarki, suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju rzepakowym z pomidorów. Solimy, pieprzymy do smaku. Gdy pieczarki i cebula są miękkie, studzimy.
Wykonanie bułeczek: Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki. Dodajemy 5 łyżek oleju rzepakowego, 1 łyżkę soli i rozrobione w szklance ciepłego mleka drożdże, oraz pozostałe 2 szklanki mleka.
Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Po godzinie ponownie wyrabiamy ciasto podsypując go mąką do momentu gdy ciasto nie będzie się kleić do rąk.
Formujemy równe bułeczki.
Nakładamy do każdej farsz, zlepiamy.
Układamy na wcześniej przygotowanej blasze.
Przykrywamy i odstawiamy na 40-45 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie bułeczki smarujemy jajkiem, posypujemy makiem lub sezamem.
Nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 200 stopni Celsjusza, wkładamy blachę z bułeczkami i pieczemy 20 minut, bułeczki muszą być ładnie zarumienione.
Upieczone bułeczki ściągamy z blachy razem z papierem na kratkę i studzimy.
Smacznego!!!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2500
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1265