Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułki z wątróbką"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra.
Z bułeczek zetnij wierzchy, wydrąż miękisz i namocz w mleku. Bułeczki w środku posmaruj masłem.
Wątróbkę i cebulę podsmaż na oleju. Kiedy ostygną, zmiel w maszynce razem z odciśniętym miękiszem. Wbij jajko, przypraw solą oraz pieprzem. Farszem napełnij bułeczki. Posyp startym serem.
Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 180°C.
Porcje 6. 90 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 360 kcal.Źródło: Takie jest życie