Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki chlebowe w orzechach i migdałach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14035
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5839
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12796
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14035
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5839
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę. Cebulę i ogórki dokładnie wymieszaj z pasztetem na gładką masę. Twarożek wymieszaj z ziołami prowansalskimi (ilość według uznania). Orzechy włoskie drobno posiekaj. Duże płatki migdałowe pokrusz.
Chleb pokrusz (skórkę odetnij). Połowę chleba wymieszaj z pastą pasztetową, pozostały z pastą serową. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz w płatkach migdałowych i orzechach włoskich. Do każdej włóż wykałaczkę. Schłodź. Podawaj z marynowanymi grzybkami.
Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie