Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki chlebowe w orzechach i migdałach"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę. Cebulę i ogórki dokładnie wymieszaj z pasztetem na gładką masę. Twarożek wymieszaj z ziołami prowansalskimi (ilość według uznania). Orzechy włoskie drobno posiekaj. Duże płatki migdałowe pokrusz.
Chleb pokrusz (skórkę odetnij). Połowę chleba wymieszaj z pastą pasztetową, pozostały z pastą serową. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtocz w płatkach migdałowych i orzechach włoskich. Do każdej włóż wykałaczkę. Schłodź. Podawaj z marynowanymi grzybkami.
Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie