Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z dżemem"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7985
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7985
Składniki
Masło rozetrzyj z mąką, rozwałkuj przez folię, uformuj prostokąt, wstaw do lodówki na godzinę. Z mąki,jajka, wody, octu i soli wyrób ciasto, odstaw na 15 minut, rozwałkuj.
Ułóż na nim ciasto maślane, wałkuj w jedną stronę, odstaw do lodówki na godzinę. Rób tak cztery razy, aż ciasta się dokładnie połączą.
Ciasto rozwałkuj , pokrój na trójkąty. Kładź łyżeczkę marmolady, zawijaj. Piecz 15 minut w temp. 230°C.
CZAS: około 2 godz.Źródło: Dobry Tydzień