Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczne bułeczki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Bułki (np. do hamburgerów) przekrój na połówki. Górne połówki ozdób żółtym pisakiem lukrowym, tworząc obrazek uśmiechniętego słoneczka. Pozostaw do zastygnięcia.
W tym czasie twarożek przełóż do miski. Dodaj łyżkę miękkiego masła oraz sok wyciśnięty z cytryny. Utrzyj na gładką masę. Dopraw do smaku cukrem pudrem.
Banany umyj, obierz ze skórki, odetnij końcówki. Resztę miąższu pokrój w cienkie plasterki. 5 dag gorzkiej czekolady grubo posiekaj, zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub zestrugaj nożem szczelinowym do jarzyn.
Spodnie połówki bułeczek posmaruj warstwą kremu twarożkowego, obłóż plasterkami bananów i posyp wiórkami gorzkiej czekoladą. Przykryj ozdobionymi wcześniej połówkami.
czas ok. 20 min; porcja – 370 kcal, cena 2,50 zł
Pyszny deser przyrządzisz, dusząc 2 obrane i przekrojone na połówki banany w syropie z łyżki masła, 2 łyżek cukru, opakowania cukru waniliowego oraz soku z połowy cytryny. Po kilku minutach owoce wyjmij. Podawaj z dżemem.Źródło: Świat kobiety