Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolorowa i smaczna
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154820
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Szpinak odmrozić odcedzić z wody(w sezonie można użyć świeży). Żółtka oddzielić od białek.Białka ubić ze szczyptą soli,dodać żółtka (dalej ubijać) a następnie odcedzony szpinak,na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto wylać na blachę(ja używam blachy z piekarnika-tą płaską) wyłożoną papierem do pieczenia (ja dodatkowo smaruje papier oliwą- nie konieczne). Ciasto delikatnie rozprowadzić łyżką w kształcie prostokąta tak żeby nie dotykał rantów blachy.Wstawić do pieca na ok 20 min ja ustawiam na 150 stopni i włączam termoobieg.
gotowe ciasto wyjmuje z piekarnika i czekam z 5-10 min aż troszkę przestygnie.Smaruje serkiem i układam plastry z łososia następnie zwijam
sugestie: serkiem smarujemy tak średnio ma być go widać ale nie za grubo ponieważ ten serek jest dość wyraźny w smaku a nie chcę aby zagłuszył smak pozostałych składników). Jak chcecie troszkę grubiej to proponuję dodać kilka łyżek serka "mój ulubiony"