Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta grzybowa to doskonała przekąska dla średnio głodnych, lub starter przed daniem głównym. Doskonała zakąska na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6359
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6359
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min. 1 h.
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle, dodać grzyby, listki rozmarynu, smażyć kilka minut, doprawić solą i pieprzem.
Dodać śmietanę, dusić do lekkiego zgęstnienia, przestudzić. Jajka rozdrobnić widelcem i dodać do grzybów, dokładnie wymieszać dodając natkę pietruszki.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką formę torową. Podpiec na lekko złoty kolor w nagrzanym do 200 o C piekarniku. Po tym czasie wyłożyć na ciasto uprzednio przygotowany farsz i piec dalsze 15-20 min.
Podawać udekorowane świeżymi ziołami.