Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i aromatyczna rolada boczkowa. Bardzo dobrze komponuje się z sałatą na kanapce.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36073
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36073
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 184
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 397
Składniki
Przyprawy na 1 kg: Sól peklowa 17 g Pieprz naturalny 2 g Ziele angielskie 1 g Kardamon mielony 1 g Gałka muszkatołowa 1 g Czosnek niedźwiedzi 2 g goździki mielone 0,2 g
Boczek rozkrojony jak książka i uplastyczniony. Wszystkie przyprawy razem wymieszane i natarty boczek.
Ściśle zrolowany i przewiązany sznurkiem na końcu z pętelką (ułatwi wyciąganie z szynkowara). Zapakowany do szynkowara bezpośrednio, bez woreczka i wstawiony do lodówki. Peklowanie 72 godziny.
Po tym czasie parzony w temp. 80°C do temp. w środku produktu 72-74°C. Po parzeniu, otwarty i chłodzony w zimnej wodzie. Następnie wstawiony do lodówki do całkowitego ostudzenia.