Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb z wierzchu można posypać czym się chce, ja tym razem posypałam otrębami, czarnuszką, kminkiem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i dynią pychotka :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 115
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 573
Składniki
Mleko z dodatkiem cukru lekko podgrzać, dodać pokruszone drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać w misce, następnie dodać mleko z drożdżami, sól, wodę i dobrze wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie uformować chleb, przełożyć do wysmarowanej foremki i ponownie zostawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 180 stopniach.